UBB în ilegalitate

Suntem un grup de studenți din cadrul Centrului Universitar Cluj-Napoca, în speță de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și nu numai, care am hotărât să acționăm împotriva unei hotărâri ilegale, lipsite de orice logică și fundament științific emise de către Senatul UBB.

Această hotărâre vizează blocarea accesului nemijlocit la cursuri pentru studenții nevaccinați sau netestați după ce, în această vară, conducerea UBB a generat un antecedent grav prin aceea că, doar studenții vaccinați s-au putut caza în căminele UBB.

În condițiile în care drepturile noastre sunt încălcate flagrant prin faptul că ni se impun restricții cu vădit caracter discriminator și, mai mult, acestea nu sunt și nici nu pot fi justificate prin argumente științifice valide de ordin medical, solicităm conducerii Universității Babeș-Bolyai suspendarea în regim de urgență a acestei hotărâri ilegale, ilogice și profund discriminatorii.

Vaccinarea nu constituie în prezent, fapt demonstrat fără putință de tăgadă prin studii științifice oficiale, o soluție prin care se garantează imunizarea. Realitatea demonstrează cu prisosință faptul că, în Israel, care este una dintre țările cu cel mai mare procent de vaccinați din lume, procentul de infectări la persoanele vaccinate este extrem de mare, acestea manifestând chiar forme extrem de grave, în raport de cazurile în care sunt implicate persoanele nevaccinate.

Testarea utilizând testele de tip RT-PCR pe lângă faptul că nu furnizează date valide, fapt demonstrat de către practica medicală efectivă precum și de către nenumărați oameni de știință, are și dezavantajul că este invazivă și poate cauza și chiar cauzează alte afecțiuni. Aici nemaivorbind de faptul că testele trebuiesc să fie achitate de către noi, studenții.

Prin urmare vaccinarea, precum și utilizarea testelor de tip RT-PCR nu garantează în nici un fel securitatea medicală.

În condițiile în care imunitatea dobândită în mod natural a fost, este și va fi singura în măsură să asigure securitatea imunologică, iar imunitatea de turmă este singura soluție cu adevărat validată de către istoria medicală dorim să participăm fizic la cursuri și considerăm că prezența noastră nu va impieta cu nimic securitatea medicală a colegilor noștri care au ales să se vaccineze, având în vedere faptul că noi ne asumăm riscul ca persoanele vaccinate să ne infecteze.

Reamintim faptul că, în Centrul Universitar Cluj-Napoca, USAMV-ul, spre deosebire de UBB, nu a adoptat nici o hotărâre restrictivă legată de prezența studenților la cursuri sau de cazarea acestora în cămine.

Toți studenții din cadrul Universității Babeș-Bolyai care sunt în asentimentul nostru și doresc să se alăture demersului nostru îi rugăm să ne contacteze la adresa de email studenthub@protonmail.com.

Aveți în atașament hotărârea arbitrară și ilegală emisă de către Senatul UBB.

 

HS932021UBB

4 Replies to “UBB în ilegalitate”

 1. Buna! Nu fac parte din ubb dar acest scenariu se discuta si in cadrul umf iasi si este unul absolut halucinant care are simplul scop de a starnii frica. Cum vreti sa procedati pentru a anula aceasta hotarare ? Am nevoie de ajutor, imi e frica pentru viitorul meu si al persoanelor dragi mie.

 2. Ciao colegi! Sunt student la UTCN și vreau să vă laud pentru curajul vostru. Mă bucur că încă sunt câțiva tineri care nu s-au pierdut în acest “haos”. Bravo!!!

 3. Bună ziua,
  Mă numesc Irina Călin și sunt studentă a Universității din București.
  Afirm că sunt în aceeași situație: doresc să încep facultatea fizic, nu să mă vaccinez, nici să mă testez. Senatul Universității din București încă nu a emis o decizie privind participarea la cursuri anul acesta universitar, însă astăzi, 15 septembrie, are loc ședința în urma căreia se va emite decizia.

  Ni s-au trimis nouă, studenților, niște formulare în care putem opta cum vrem să participăm la cursuri, având posibilitatea să alegem DOAR două opțiuni: «Online» sau «Fizic (condiționată de testare continua, din banii proprii pentru cei nevaccinați)», ceea ce este o strângere cu ușa pe față! Eu nu vreau nici una, nici alta, vreau să participăm fizic la cursuri, fără a fi constrânși sub niciun fel!

  În temeiul acestor considerente, doresc să sprijin demersul vostru și să inițiez unul similar pe care să-l prezint conducerii UniBuc.
  Vă rog, dacă aveți un pic de timp, să mă îndrumați cum aș putea să inițiez un astfel de demers.
  Numărul meu de telefon este: 0767.717.130, iar adresa de email: irinacalin20@yahoo.com.

  Vă mulțumesc și vă aștept răspunsul.

  Toate cele bune,
  I.C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *