Despre Noi

Cine suntem noi?

Suntem un grup de tineri din România, neafiliați politic sau religios, atât vaccinați cât și nevaccinați, care consideră că pandemia de Sars-Cov2 trebuie tratată etic și în baza principiilor medicinei bazate pe dovezi și nu pe baza presupunerilor, părerilor personale și/sau a ideologiilor politice.

Considerăm că de 18 luni suntem între o stare continuă de alertă și se impun unele măsuri care , în marea lor parte, NU au legătură cu protejarea sănătății publice. Multe din aceste măsuri sunt contestate/infirmate atât de studii științifice din publicații de prestigiu (BMJ, TheLancet, Nature), cât și de către instanțe de judecată din mai multe țări europene. De asemenea, multe din ele sunt contestate de către experți și oameni de știință din domeniile bolilor infecțioase, vaccinologiei/ sau a imunologiei.

Considerăm că orice măsură restrictivă a drepturilor și libertăților fundamentale trebuie măcar explicată și justificată temeinic pe baza dovezilor științifice palpabile.

Care e misiunea noastră?

Unii dintre noi, care am respectat toate măsurile impuse de autorități și care ne-am vaccinat, considerăm că precedentul creat prin adoptarea unor măsuri arbitrare și coercitive, fără justificare, cu corespondență în istoria secolului XX în regimuri de tristă amintire, creează un precedent periculos care se va repetă apoi și în alte conjuncturi ( viitoare pandemii, crize economice, politice sau de alt tip).

Nu vaccinarea, tratamentul sau masca sunt problema aici, ci modul în care sunt instrumentate arbitrar și fără nicio răspundere din partea celor care decid. În multe din situații acești decidenți nu sunt specialiști recunoscuți pe domeniile medicale, științifice respective și practică dublul standard, unii având grave probleme de integritate.

Dorim prin intermediul acestei publicații online, cât și prin intermediul grupului nostru de lucru  oferim sprijin și suport, atât mediatic, cât și juridic pentru contestarea acele masuril arbitrare și dăunătoare societățiicât și economiei care nu aduc beneficii sănătății publice dar și pentru a aduce un sprijin oamenilor de știință și experților care au o părere diferită de narativul oficial și care sunt, fie marginalizați, fie atacați la persoană și linsati mediatic de mass media sau sunt etichetați “conspirationisti” fără nici un fel argumente solide.

Nu ne dorim  această publicație online  fie o publicație antivaccin sau provaccin. Noi căutăm adevăruladevăr care poate fi cu greu găsit astăziatât în mass media oficială (subvenționată de stat), cât și în media alternativă. Dorim  clarificăm lucrurile cu dovezi științifice și  ajutăm la restabilirea ordinii de drept în Româniacea care a existat înainte de 15.03.2020, dată instaurării stării de urgență de către Președintele României.

Ne puteti contacta la adresa contact@studenthub.info